Videnskabsområdet

Signaturprojekter

Det nationale formidlingsinitiativ "Danmark fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen" markeres gennem en række formidlingsindsatser bl.a. bestående af 12 signaturprojekter, der dækker de tre hovedområder - undervisning, kultur og videnskab.

Her ser du de signaturprojekter, som hører under området "Videnskab".
Videnskabsområdet koordineres af DTU i samarbejde med Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, Danske Universiteter og Selskabet for Naturlærens Udbredelse.

Rundetårn

Se H.C. Ørsteds komplette samling af kompas, fysikinstrumenter, korrespondancen med H.C. Andersen, kunstinstallationer, og meget mere i Rundetårn på biblioteksloftet. Herefter skal udstillingen vises andre steder i landet.

H.C. Ørsted Guldmedalje, copyright Selskabet for Naturlærens Udbredelse

H.C. Ørsted-guldmedaljen uddeles i 2020 til en anerkendt dansk topforsker og ekstraordinært uddeles også en større bevilling fra Kirstine Meyers Mindelegat.

Mikrofon til forelæsning

Kom og hør anerkendte internationale eliteforskere stille skarpt på den nyeste videnskab i en samfundsmæssig aktuel kontekst. Bliv inspireret til at vælge en forskeruddannelse.

Foredrag
Hør om H.C. Ørsteds liv, hans opdagelser og deres betydning for samfundet. Foredragene afholdes både forår og efterår samt i Rundetårn i sommerperioden.
e-bog
Jubilæumsskriftet/e-bogen vil tage afsæt i indholdet af vandreudstillingen ”Ørsted på ny” og de tidligere udgivne rejsebreve. Skriftet vil afspejle H.C. Ørsteds liv, elektromagnetismens betydning og hvordan ny teknologi fremadrettet udvikler sig.
Tegneserier
Tegneserien giver læseren indblik i H.C. Ørsteds personlige historie, iblandet elementer af videnskabshistorie, idéhistorie samt fysik og kemi, som den udvikledes på H.C. Ørsteds tid.
http://www.hcoersted2020.dk/videnskabsomraadet
14 NOVEMBER 2019